Comunicat de presa - FESTIVALUL CULTURAL "BASARABIA", Ed. a-VI-a

2009-03-24 23:49

Stimati colaboratori,
Grupul de Initiativa Basarabeana Cluj organizeaza cea de-a VI-a editie a Festivalului “Basarabia”, pentru comemorarea evenimentului istoric de Unire a Basarabiei cu Romania, dar si pentru raspandirea unor importante tendinte culturale ale Republicii Moldova in cadrul diversitatii clujene.
Festivalul Basarabia este organizat de catre Grupul de Initiativa Basarabeana Cluj in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, Consiliul Local, Consiliul Judetean, Casa de Cultura a Studentilor, Iulius Mall, Universitatea ”Babes- Bolyai”, Biblioteca ”O. Goga”, Muzeul Etnografic Cluj, Hotel Premier, Milene Ceremonie, Produse Moldovenesti.

Programul evenimentului:

Vineri 27 martie 2009

09:00 Deschiderea oficiala a festivalului
Locatie: Primarie , Sala de Sticla

11:00 Depunere de Coroane la bustul lui Onisifor Ghibu
Deschiderea include in sine prezentarea programului si descrierea semnificatiei acestei sarbatori, de asemenea evenimentul include depunerea de coroane la monumentul lui Onisfor Ghibu, personalitatea care aflandu-se in perioada 1914-1918 la Chisinau si Iasi a desfasurat o intensa activitate politica si culturala, militand pentru faurirea statului national roman unitar.

10:00-17:00 Expozitie de carte si de fotografii "Moldova prin ochii lui Grigore Vieru"
Prezentare port national, degustare vin si dulciuri
Locatie: Hol (parter) Casa de Cultura a Studentilor

12:00-16:00 Cel mai tare Targ de ONG-uri
Locatie: Hol (parter) Casa de Cultura a Studentilor

17:00
Proiectie Film – OWH Pentru promovarea artei cinematografice basarabene, propunem organizarea proiectiei de filme ce poarta eticheta unuia dintre cele mai puternice studiouri din Republica Moldova – OWH. In colectia sa , studioul detine un numar mare de filme documentare si artistice , care relateaza despre situatia socio-umana a Republicii Moldova . De asemenea acest evinement va contribui la crearea unei imagini clare pentru publicului ardelean vis-a-vis de Republica Moldova si populatiei sale.
Locatie: Sala 22, Casa de Cultura a Studentilor

Sâmbata 28 martie 2009

10:00 – 20:00 Campionat de fotbal  "Cupa GIB"
Locatie: Parcul "Iuliu Hatieganu"

10:30 – 20:00 Expozitie foto "In memoria lui Grigore Vieru"
Locatie: Iulius Mall

11:00 Excursie pentru participanti
Locatie: Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca

12:00 Lansare carte
Locatie: Biblioteca judeteana Octavian Goga

18:00-20:00 Proiectie film
Locatie: Sala 22, Casa de Cultura a Studentilor

Duminica 29 martie 2009

10:00- 13:00 Treasure Hunt

la acest concurs vor participa tinerii si voluntari din ONG-urile din Cluj Napoca si va avea un rol semnificativ in dezvoltarea intelectuala a studentilor si dezvltarea abilitatilor de lucru in echipa si atentie sporita.
Locatie: Casa de Cultura a Studentilor

12:00-14:00 Conferinta
Tema: "Sistem electoral, mass-media si votanti in contextual electoral din R.M. 2009"

Invitati:
Tudor Darie– Director general  New Media Group
Flore Pop – Conf. univ. Dr. la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.
Toma Burean – Asist. Univ. Drd. la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes-Boliay.
Carmen Greab - Asist. Univ. Drd. la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes-Boliay.
Locatie: Primaria Cluj-Napoca, Sala de Sticla

22:00 – After Party – cu EL Radu si Hip Not
Locatie: Club "My Way" P-ta Unirii nr. 21

Prin proiectul "Festivalul Basarabia ed. a-VI-a" se asteapta implicarea tinerilor in mediul cultural si european clujean, deoarece calitatea acestor tineri si  gradul lor de implicare în comunitatea în care traiesc va depinde în mare masura viitorul tarii.
In cadrul acestui festival studentii au posibilitatea de a participa la o gama larga de activitati, ce au drept obiective dezvoltarea capacitatilor intelectuale ale acestora, a spiritului de echipa, a activitatilor specifice studentesti si asociative si de asemenea la imbunatatirea comunicarii cu institutiile de invatamant , institutii publice locale si centrale

Ne cerem scuze tuturor colaboratorilor acestui eveniment dar cu parere de rau festivitatea de inchidere a evenimentului care urma sa fie sarbatorita printr-un mega-concert duminica 29 martie 2009 la Iulius Mall sa anulat din considerente financiare. Cerem scuze pentru inforatiile eronate tuturor partenerilor media care contribuie la promovarea acestui eveniment cat si publicului clujean care au asteptat cu nerabdare acest concert. Tind sa anunt ca celelalte activitati din cadrul evenimentului se vor desfasura conform planului de  desfasurare enuntat mai sus. Totusi se va tine un mic concert in Club My Way cu interpretul EL Radu si formatia Hip Not.

Cluj –Napoca, 24 martie 2009.
Date de contact : Castravet Alexandru, Coordonator departament Media&PR
Coordonator  departament PR@Media