Comunicat de presă LSBR Lansarea campaniei de informare “StudInRo” 2011

2011-07-26 12:57

Logo StudInRo

MECTS (Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania) a publicat in data de 18 iulie 2011 “Metodologia de scolarizare a cetatenilor de origine etnica romana din Republica Moldova, din alte state invecinate si a etnicilor romani cu domiciliul stabil in strainatate in invatamantul din Romania, in anul scolar/universitar 2011 – 2012.”

Asociatia Studentilor si Elevilor Basarabeni a lansat, in vara anului 2010, campania de informare “Stud In Ro” menita sa consilieze absolventii cu privire la procesul educational din Romania.

In acest sens federatia “Liga Studentilor Basarabeni din Romania” lanseaza a doua editie a campaniei de informare “Stud in Ro”.

Bunele practici ale acestei campanii au fost adoptate de organizatiile membre ale federatiei, constituita la nivel national, printre care se numara voluntari basarabeni din: Bucuresti, Suceava, Galati, Craiova, Brasov, Ploiesti, Cluj-Napoca, Bacau, Oradea.

Absolventii ciclului gimnazial sau liceal care doresc sa-si depuna actele pentru continuarea studiilor in cadrul invatamantului preuniversitar si superior de stat din Romania, de cele mai multe ori nu stiu care sunt conditiile de admitere, oportunitatile oferite de centrele universitare din Romania, conditiile de cazare, informatiile despre permisul de sedere etc.

In acest monent studentii basarabeni, veniti la studii in Romania, voluntari ai federatiei LSBR ofera consiliere in tot ce tine de procesul de admitere si informatii cu privire la centrele universitare din Romania.

Campania activeaza prin intermediul paginilor create in cadrul retelelor de socializare:

Facebook: Stud in Ro

Twitter: Stud in Ro

Odnoklassniki: Stud in Ro

www.boboc.sprevest.ro

messenger: studinro

skype: studinro

mail: studinro@yahoo.com

sprevest.ro/bucuresti

dar si la numerele de telefon mai jos

Tel : 060587348

Voluntarii federatiei “LSBR” va stau la dispozitie si asteapta intrebarile voastre!