Comunicat de Presa

2011-05-29 23:15

În materialul cu titlul „Mancurții de pe axa moldovenista Chisinau-Bacau-Cluj ameninta Romania”, semnat de Vitalie Goncearov și care a apărut pe mai multe site-uri de știri, sursa oficială: www.karadeniz-press.ro,  din 29 mai, a fost prezentată o informație referitoare la existența unui parteneriat între GIBCluj și site-ul www.moldoveni.md. În acest context, GIB CLUJ ține să facă următoarele precizări: Informația legată de așa zisul parteneriat GIB Cluj și site-ul www.moldoveni.md este eronată, nefondată, și lipsită de suport juridic.

Nu cunoaștem scopul și sursele scrierii unui astfel de material, deoarece nu există nici un parteneriat scris între cele două ONG-uri, așa încât de existența acestuia nici nu poate fi vorba. Recunoaștem prezența unor deficiențe tehnice din spațiul publicitar anex la site-ul www.gibcluj.ro din partea dreaptă din ultimile zile, când am înlaturat nu o singură dată banner-ul moldoveni.md. Partenerii noștri sunt în partea stângă a site-ului asociației, și se împart în două categorii: Parteneri media și Parteneri.

Asocierea pozelor membrilor Biroului de Conducere, voluntari GIB Cluj cu remarca „GIB Cluj, mandra de „partenerii” sai” cât și a sintagmei: „mancurți” cu aluzia directă că am susține sub orice formă conținutul site-ului moldoveni.md este o calomnie adusă la adresa asociației în general.

Ne rezervăm dreptul de adresare în instanța de judecată competentă atât pentru preluarea adresei site-ului și siglei/ logo-ului GIB CLUJ pe moldoveni.md, fără consimțământ; pentru asocierea într-un colaj defăimător a siglei GIBCluj cu drapelul Partidului Comunist de către portalul de știri basarabeni.ro, cât și pentru dezinformarea adusă de Vitalie Goncearov prin materialul său, cât și de site-ul www.basarabeni.ro  pentru difuzarea și promovarea unor informații  false, conform DECIZIEI nr.114 din 14 octombrie 2002 privind dreptul la replică şi rectificare.

GIB Cluj s-a  manifestat mereu prin acțiuni pentru promovarea valorilor românești, acest lucru e demonstrat in fiecare an de proiectele care le desfășurăm. Este o certitudine că incidentul în cauză nu este decât un act de diversiune menit să discrediteze asociația.

Președinte GIB Cluj,

Ana Cojocaru