LSBR si ”Youth for Building Peace”

2009-10-19 19:18

Lsbr-georgia

Reprezentanți ai Ligii Studenților Basarabeni din România au participat în perioada 9-16 octombrie în cadrul proiectului internațional ”Youth for Building Peace” desfășurat sub egida programului european ”Youth in Action” în orașul georgian Kobuleti.

Organizatorii evenimentului, asociațiile de tineret AYPD ”Compass” și NEFIM, au reușit să adune la un loc reprezentanți ai asociațiilor de tineret din Republica Moldova/România, Ucraina, Turcia, Cehia, Georgia, Polonia, Armenia, Lituania și Belarus. Obiectivul major al acțiunii a fost realizarea schimbului de experiență și de perspective privind implicarea tinerilor în viața societății, metodele de lucru în echipă, procesele de stabilizare a zonelor de conflict, percepția asupra cetățeniei, identității naționale și a naționalității, precum și asupra înțelegerii culturilor popoarelor centrale și est-europene.

Printre activitățile echipelor constituite din câte 5 tineri s-au numărat work-shop-uri, jocuri de rol, conferințe, seminarii, proiecții de filme, dezbateri pe marginea studiilor de caz, precum și prezentări ale principalelor elemente culturale din țările de proveniență ale participanților.

Activitățile studenților au culminat printr-o manifestație publică pentru promovarea păcii și armoniei inter-etnice desfășurată în orașul georgian Batumi. Printre acțiuni s-au numărat ”free hugs”, afișajul de banner-e, precum și discuții cu trecătorii.

Departamentul de Comunicare al LSBR