A fost odată ca niciodată... Studenţii români privaţi de încă un drept: taberele studenţeşti

2010-12-13

esu

 

ANOSR, în calitate de reprezentant legitim al studenţilor, refuză cu vehemenţă să accepte încă un drept furat studenţilor din România!

 

Astfel, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, Ministerul Educaţiei mai face un cadou studenţilor: tăierea taberelor. Dacă până acum, studenţii cu cele mai bune rezultate la învăţătură, primeau în vacanţele de iarnă/vară tabere studenţeşti, de acum toate acestea vor face parte dintr-un basm frumos.

 

ANOSR doreşte să reaminstescă Ministerului că aceste tabere reprezintă una dintre puţinele politici de încurajare a performanţelor, prin care până acum statul reuşea să stimuleze performanţa academică.

 

În acest context, ANOSR solicită MECTS găsirea unei soluţii urgente pentru ca cei mai buni studenţi din România să nu îşi piardă din drepturi! Mai mult, reprezentanţii studenţilor îşi doresc o întrevedere cu Ministrul Educaţiei pentru a găsi o soluţie la problemele grave semnalate. Considerăm că fondurile pentru taberele studenţeşti nu salvează România de criză, însă suntem siguri că alocarea taberelor va stimula studenţii şi va genera un câştig atât pentru aceştia cât şi pentru România.

 

”Tăierea drepturilor studenţilor a început odată cu afrontul adus mişcării studenţeşti în proiectul de Lege a Educaţiei prin excluderea studenţilor din cele mai importante decizii din universitate. Observăm că taberele studenţeşti sunt următoarele drepturi la care se renunţă. Sperăm ca această atitudine împotriva studenţilor să se revizuiască pentru a nu ajunge în situaţia colegilor noştri din alte state” – Daniela Alexe, Preşedinte ANOSR

 

 

 

Pentru mai multe detalii vă stau la dispoziţie:

 

Daniela Alexe – Preşedinte ANOSR                 Cristina FIȚ – Vicepreşedinte PR

Telefon 0753.152.276                                    Telefon:0742.898.974;0734.994.837

Email: daniela@anosr.ro                                 Email: cristina@anosr.ro

             

 

Biroul de Presa GIB Cluj | Veaceslav Strungaru | tel:(+40)757749531 | e-mail: gib_cj@yahoo.com

 

Inapoi

Add a comment

Comentat de Parere | 2010-12-19
Nu am vazut niciun comunicat oficial al ANST cu privire la faptul ca nu s-ar mai acorda taberele de iarna. De unde aveti aceste informatii? Intr-un articol al evz.ro am vazut ca purtatorul de cuvant al ministerului sustine ca nu s-a luat in discutie problema neacordarii taberelor...http://www.evz.ro/detalii/stiri/studentii-acuza-ca-li-s-au-taiat-taberele-ministerul-edu catiei-sustine-contrariul-915561.html. Imi pare rau pentru cei de la GIB Cluj ca se compromit in halul asta.
*
*
Calculati 7 plus 1.*