Gheorghe Zamfir va canta la Chisinau de Ziua Limbii Romane

2008-08-29

De Ziua Limbii Romane, marcata anul la 31 august, Primaria Chisinau organizeaza un spectacol de amploare, in Piata Marii Adunari Nationale, care va incepe la orele 17.00 si se va incheia aproape de miezul noptii. Invitatul special al sarbatorii este maestrul Gheorghe Zamfir, care va fi sustinut de orchestra „Lautarii” dirijata de Nicolae Botgros.

Conform programului cultural-artistic, la 31 august, vor mai evolua orchestra „Mugurel” cu Ana Barbu, Olga Ciolacu, Mihai Ciobanu, Maria Sarabas, Silvia Gradinaru si Constantin Rotaru. De asemenea, in concertul dedicat sarbatorii „Limba Noastra cea Romana” vor canta Natalia Barbu, Geta Burlacu, Iurie Sadovnic, Adrian Ursu, Catharsis, Pavel Stratan, Studio One si Catalin Josan.

In Gradina Publica „Stefan cel Mare si Sfant”, incepand cu orele 10.00, se va desfasura un program pentru copii, iar la orele 14.00 va avea loc un program artistic cu participarea orchestrei municipale a fratilor Advahov impreuna cu Zinaida Julea, Doina Sulac si Igor Cuciuc.

La orele 12.00, la Biblioteca Nationala va avea loc deschiderea Salonului International de Carte, iar la orele 15.00 la Centrul Expozitional „Constantin Brancusi” vor fi vernisate Saloanele Moldovei 2008 – expozitie – concurs de arta plastica organizata de Uniunea Artistilor Plastici din Moldova in colaborare cu Inspectoratul pentru Cultura Bacau (Romania).

Sursa: www.moldova.org

Inapoi

Add a comment

*
*
Care este suma lui 2 si 1?*