Vizită fulger la Chişinău: Secretarul General al Consiliului UE, Javier Solana, vine mâine în Moldova

2009-04-23

Javier Solana, Secretarul General al Consiliului Uniunii Europene, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, mâine, 24 aprilie. Anunţul a fost făcut de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, care a anunţat că oficialul european se va întîlni cu Vladimir Voronin. Este de menţionat faptul că oficialul european a cerut să se întâlnească şi cu liderii opoziţiei.

Cu ocazia întrevederii se va discuta situaţia actuală în Republica Moldova, precum şi perspectivele aprofundării relaţiilor ţării noastre cu Uniunea Europeană, se scrie în comunicat.

Oficialul a cerut ca înainte de întrevederea cu preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin, să discute cu liderii celor trei partide de opoziţie, Vlad Filat, Mihai Ghimpu şi Serafim Urechean, mai spun sursele citate, transmite site-ul ŞtireaZilei.

Astfel, pentru a ajunge la timp în Chişinău, liderul PLDM, Vlad Filat, şi liderul AMN, Serafim Urechean, care se află acum la Strasbourg, şi-au schimbat programul întâlnirilor pentru a reveni în Moldova. Întrevederea politicienilor moldoveni cu Solana este preconizata pentru după-amiaza zilei de mâine.

Inapoi

Add a comment

*
*
Adunati 8 si 6.*