Proiecte GIB

Doneaza o Carte!


Doneaza o carte peste Prut!

Revista Accent Basarabean

Accent Basarabean Nr5

Revista Accent Basarabean Nr.6, Iarna 2012

Publicitate

Parteneri Media

Parteneri

GIBCluj > Proiecte GIB

Comunică și cunoaște 2010

Comunică și cunoaște 2010

Comunică și cunoaște 2010

Prin intermediul celei de-a 5–a ediții a acestui proiect, membrii Grupului de Initiativa Basarabeana din Cluj au urmarit in prim plan dezvoltarea abilitatilor de comunicare, socializare si colaborare intre tinerii basarabeni veniti la studii.Activitatile propuse in cadrul proiectului s-au desfasurat in decursul a 4 zile in cadrul unei pensiuni din localitatea Arieseni. Peisajul,imprejurimile si insusi pitorescul acestei localitati au reprezentat un cadru perfect pentru familiarizarea, interrelationarea  si integrarea „bobocilor din GIB”

Programul zilnic s-a desfasurat dupa un orar bine organizat  care a servit la gestionarea cat mai eficienta a timpului. Au avut loc o serie de activitati culturale, educative, sportive si de divertisment prin intermediul carora s-a urmarit  deprindera unor noi abilitati, asimilarea de noi informatii utile, incurajarea noilor initiative si propuneri prin cultivarea spiritului de echipa  extrem de importante. Astfel programul a constat  in activitati de team-building, traninguri de cunoastere si comunicare , artistism, jocuri cu caracter recreativ, activitati practice, de explorare si de libera initiativa, etc. Au existat surprize, premii si activitati distractive care au adus un plus de energie si farmec intregului proiect. Pornind de la acel “botez” al tinerilor membri GIB, prin initierea si informarea lor cu privire la activitatile si departamentele din ONG si inmanarea de tricouri legitimatii si gib-bani, s-a continuat cu activitati de insusire si punere in practica a informatiilor asimilate. Proiectul a demarat o serie de activitati, iar pentru realizarea unei mai bune socializari si colaborari  intre membri s-a recurs la metoda corespondentei zilnice, prin crearea de plicuri personalizate care serveau drept casute postale pentru fiecare participant.

Pentru ca atmosfera din timpul activitatilor de traning sa se mai distinga s-au desfasurat concursuri de creativitate, ingeniozitate si chiar mici pauze cu recitaluri de cantece si bancuri. S-au organizat concursuri pe echipe care vizau descoperirea  talentelor  oratorice, abilitatilor de lider, demararea propriilor idei de proiecte, si de asemenea prezentarea unor numere artistice care mizau pe ingeniozitatea echipelor in conceperea unui imn GIB, a unor  scenete, filmulete , concursuri de dans, prezentare de moda si chiar crearea unei gazete cu sigla GIB. Toate aceste realizari au fost premiate la final cu diplome si premii bine meritate. Nu au lipsit nici serile de karaoke si carnavalul cu masti care au impus o doza buna de energie  petrecerilor. La toate aceste evenimente si activitati participantii au fost ghidati in permanenta de membrii echipei GIB, indrumati de traineri specializati  si sustinuti in exprimarea opiniilor si ideilor.

A avut loc si un concurs pe traseu “Treasure Hunt” care a mobilizat echipele sa descopere indicii noi din teren, sa manifeste toleranta intelegere,  rabdare si colaborare pentru atingera obiectivelor stabilite, la final  echipele au fost premiate. Excursiile prin imprejurimi au imbogatit experientele  acumulate de particitanti si au condus la o mai buna cunoastere a identitatii romanesti.

Proiectul  “Comunica si Cunoaste “ a reusit in profunzime sa atinga obiectivele propuse. S-au realizat toate activitatile stabilite in program, iar evaluarea reusitei acestora s-a observat in urma feedback-ului primit din partea participantilor. Receptivitatea cu care s-a raspuns a fost profunda, iar productivitatea a fost la un nivel inalt, fapt ce se poate observa prin materialele rezultate din cadrul activitatilor. De asemenea cresterea gradului de implicare a tinerilor veniti in cadrul Grupului de Initiativa Basarabeana reprezinta un indicator important  in evaluarea reusitei proiectului. In urma acestui proiect participantii au insusit noi abilitati culturale  si informative, au reusit sa se incadreze in grupuri de egal si sa dezvolte o  comunicare, socializare si colaborare mai buna.  

 Astfel prin colaborare, schimb de experienta si interactiuni s-a contribuit la dezvoltarea multilaterala a tinerilor basarabeni si la asigurarea unei baze bune pentru un viitor mai bun.

Inapoi