Săptămâna Bobocului

În cadrul săptămânii bobocului 2022, peste 40 de elevi basarabeni imatriculați la universitățile din Cluj-Napoca au avut ocazia să se familiarizeze cu orașul și să obțină cât mai multe informație despre perfectarea documentelor pe perioada aflării la studii.

Clubul Literar Basarabean

Clubul Literar Basarabean este prima și cea mai mare comunitate a cititorilor de autori basarabeni. Scopul clubului este să promoveze și să descopere noi talente ce sunt pasionați de arta scrierii și arta frumosului. În 2022 am reușit să gazduim 2 întâlniri a clubului la care i-am avut ca invitați pe poeții Toni Chira și Lena Chilari.

GIB Talks

Scopul acestui proiect este de a promova educația non-formală și de a oferi tinerilor oportunitatea de a cunoaște și de a învăța din experiențele altor persoane cu care se pot identifica sau de la care doresc să cunoască anumite experiențe, abordări și de ce nu dezbate anumite subiecte ca și în cadrul tradiționalelor Ted Talk-uri – invitații la aceste întruniri pot fi din categoria antreprenori, profesori, influenceri și alții.

Festivalul
Basarabia

Festivalul Basarabia este unul dintre cel
mai așteptat eveniment marca GIB de către reprezentanții comunității basarabene. Acesta se desfășoară în perioada 25-27 Martie și 3 Aprilie și presupune organizarea unor activități interactive, ce au ca scop să reamintească societății românești despre idealul unității naționale împlinit acum un secol, când a fost Unirea Basarabiei cu România. În 2022, Festivalul Basarabia a fost la cea de a XVII-a ediție.

Blog & Noutăți